Qabığı özündən faydalı meyvə: sağlam olmaq üçün hər gün birini yeyin

Qabığı özündən faydalı meyvə: sağlam olmaq üçün hər gün birini yeyin
  • Maraqlı / Araşdırma

  • Armud mövsümündə yeyildikdə sağlamlığımız üçün inanılmaz faydalar verir.

    Asiya.az ailem.az-a istinadən armudun saymaqla bitməyən faydalarını təqdim edir.

    Armud qabıqları soyulmadan yeyilməsi lazım olan meyvələrdəndir. Aparılan araşdırmalara görə, armud qabığı ətli qismlərə nisbətən 3-4 qat daha çox qidalandırıcı və faydalı maddələrə sahibdir.

    Qabığında bol lif var

    Armud qabığında bolluca lif olduğuna görə həzmə yaxşı təsir edir.

    İltihabın qarşısını alır

    Armud qabığının iltihaba qarşı xüsusiyyətləri var. Yeməklərin içərisinə armud qabığı əlavə edərək orqanizmin iltihablanmasının qarşısını ala bilər, bədəninizdə olan iltihabı ata bilərsiniz.

    C vitamini qaynağıdır

    C vitamininin bədənimiz üçün nə qədər önəmli olduğunu bilirsiniz. Armudun tərkibində yüksək miqdarda C vitamini var. Bu halda da armud yaraları sağaldan özəlliyi və həzm sistemini güclü tutması ilə tanınır.

    Qanın laxtalanmasının qarşısını alır

    Tərkibində bol miqdarda K vitamini olan armud qanın laxtalanmasına əngəl olur. K vitamini adətən qanın laxtalanmasına qarşı olan bir vitamindir. Eyni zamanda K vitaminini vücudumuzdakı proteinləri hərəkətə keçirmək üçün istifadə edirik.

    Sümüklərə kömək edir

    Armud tərkibindəki yüksək miqdarda K vitamini sayəsində həm sümük inkişafına yardımçı olur, həm də diş və diş əti xəstəliklərinin inkişafına mane olur.

    Antioksidant mənbəyi

    Armudda olan antioksidant tərkiblər, xərçəngin qarşısını almaq, erkən yaşlanma ehtimalını azaltmaq, dəri sağlamlığını qorumaq və eyni zamanda beynin gücünü və fəaliyyətini artırmağa kömək edir.

    Ürəyin dostudur

    Armud ürək və damar sağlığı üçün son dərəcə yararlı bir meyvədir.

    Mədə qıcqırmasına faydalıdır

    Həzmi normallaşdıran armud mədə qıcqırmasına qarşı təsirlidir. Qastrit şikayətlərinə də şəfa olduğu isbatlanıb.

    Soyuqdəyməyə kömək edir

    Xüsusilə qışda armuddan bolluca istifadə edərək qrip və soyuqdəymədən qoruna bilərsiniz.

    Damar tıxanıqlığına faydalıdır

    Armudun damar tıxanıqlığı olan xəstələrdə damar açıcı təsiri olduğu deyilir.

    Gündə bir ədəd armud yeyərək orqanizminizə kömək etmiş olursunuz.

    Bir armudun tərkibində olan qida dəyəri belədir:

    Potasium: 116 mq
    Karbohidrat: 15 q
    Pəhriz lifi: 3,1 q
    Şəkər: 10 q
    Protein: 0,4 q
    Kalori: 57 kkal
    Ümumi yağ 0,1 q
    Xolesterol: 0 mq
    Sodium: 1 mq
    D vitamini: 0 IU
    Piridoksin: 0 mq
    B12 vitamini: 0 µg
    Magnezium: 7 mq
    A vitamini: 25 IU
    C vitamini: 4,3 mq
    Kalsium: 9 mq
    Dəmir: 0,2 mq
    PAYLAŞ:

    Oxşar xəbərlər