30 yaşdan sonra yeyilməsi məsləhət olmayan 10 qida

30 yaşdan sonra yeyilməsi məsləhət olmayan 10 qida
  • Maraqlı / Araşdırma

  • İnsan yaşa dolduqca qidalanmasına da diqqət yetirməyə başlayır. Artıq əvvəlki kimi qidaları dadlı olmasına görə deyil, daha sağlam və kalorisiz olmasına görə seçir.


    30 yaşından sonra sağlam və gözəl qalmaq üçün imtina edəcəyiniz qisaların siyahısını təqdim edir:

    1. Yoqurt - Qocalmanın qarşısını almaq istəyirsinizsə şirin meyvəli yoqurtları yox, adi qatıq yeyin.

    2. Səhər yeməyində xəmirdən hazırlanan məhsullar - Bununla ürək-damar xəstəliklərindən də uzaq durmuş olarsınız.

    3. Protein - Orqanizmi möhkəm saxlamaq üçün 30 yaşdan sonra proteinli qidalardan maksimum uzaq durun.

    4. Kremli biskivit - Qarın bölgəsində yağ toplanmasına səbəb olduğuna görə məsləhət görülmür.

    5. Ağ çörək və yuxa - Tərkibindəki maddələr sayəsində yaşlanmanı tezləşdirir.

    6. Kremli qəhvə- Xolestrolu artırmaqla bərabər piylənməyə də kömək edir.

    7. Süni dadlandırıcıların qatıldığı qidalar - 30 yaşdan sonra kökəlmənin səbəbi qaraciyər funksiyalarının pozulmasıdır. Orqanizmdə toksinlərin yaranmasına səbəb olan bu dadlandırıcılardan uzaq dayanın.

    8. Marqarin - Ürək xəstəlikləri yaradır.

    9. Qablaşdırılmış yağlı qarğıdalı - Ürək xəstəlikləri riqkini artırır.

    10. Kolbasa və sosiska - Xüsusilə kişilərdə ciddi problemlər yaradır.

    ///Axşam.az
    PAYLAŞ:

    Oxşar xəbərlər