Asiya.az lent.az-a istinadən həmin təhlükəli qidaların siyahısınl təqdim edir.
Kartof
Kartofun üzərində olan yaşıl cücərtilərdə ən təhlükəli toksinlər olur. Belə kartofu yemək ciddi xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Albalı
Sevdiyimiz meyvə olan albalının tərkibində zəhərli bir birləşmə olan hidrogen siyanur var.
Sosisli sendviç
Sosisli sendviç çox xəstəxanalarda boğulma səbəbləri arasında göstərilir. 7 yaşından kiçik uşaqlara sosisli sendviç yedirdərkən çox diqqətli olun.
Dəniz məhsulları
Az bişmiş, ya da çiy qabıqlı bütün dəniz məhsullarında mikrob və bakteriya olur. Yaxşı olar ki, bu cür qidalar yaxşıca bişirilsin. Həmçinin qabıqlı dəniz məhsulları ölümcül allergiyalara da səbəb olur.