Vətəni Çin hesab edir, çox Şərq ölkələri yetişir.
Asiya.az medicina.az-a istinadən kivinin orqanizmə təsir göstərməməsini təsir edir.
Bu giləmeyvə tədrisində askorbin turşusu olmağa görə meyvələr arasında rekord vurur. 1 ədəd meyvədə 90 qram C vitaminini - dözümlü askorbin var.
Bundan başqa:
- Zülal, lipid, mürəkkəb karbohidratlar, liflər, vitaminlər, minerallar, antioksidantlar, pektin, flavanoid tərkiblidir.
- İmmuniteti gücləndirir - el C vitamini təsir göstərir. Gündə 2 ədəd yemək yeməyini təşkil edənlərin gücünü artırır
- İnfeksiya və viruslardan qoruyur - hər gün bir ədəd kivini bir az topa qarışdırıb yemək hazırlayır.
- Onkoloji xəstəliklərin yaxşılaşdırılması alır - bura yaxınlaşır və askorbin turşusu oynayır, təbii antioksindantdır, bədxassəli şişlərin qəbulunu alır. Ağır kimdəsə daha çox xəstəlik varsa, hər gün 3 ədəd kivi yeyə bilər.
- Ürək-damar sistemini qoruyan Damarların
sahələrində piy-lipid qalıqlar yığılır, qanla toksinlər.
Müntəzəm olaraq kivi yeməyi damar bölgəsini möhkəmlədir, elastikliyini artırır, xolesterini və lipidi parçalayır.
- təzyiqi Salir - ürəyə düşən Yuku azaldır, təzyiqi Salir
- Qan dövranını artırır - qırmızı qan hüceyrələrini çoxaldır, qanazlığı ilə Mübarizə aparır, tromb əmələ gəlməsinə qarşıdır
- Böyrəklərdən düzü təmizləyir - daş və qumu olanlara kivi çox məsləhətdir
- Həzm sistemini yaxşılaşdırır - səviyyəsini, həzm pozuntusu olanları axtarır. Bağırsaqları şak və toksinlərdən təmizlənir.